Video | Inundatiile fac prapad in Prahova. 4 copii luati de viitura, 3 dintre ei gasiti morti. Presedintele si primul ministru cer masuri

inundatii prahova

In cateva ore a plouat cat pentru 2 luni in judetul Prahova care s-a aflat sub incidenta codului rosu de inundatii. In localitatea Sangeru, o mama si cei patru copii au fost luati de ape cu tot cu casa in care locuiau. Pe femeie a salvat-o in ultima clipa un localnic dar copiii au fost inghititi de ape.

3 dintre cei patru copii au fost gasiti deja inecati de catre pompieri la cativa kilometri departare. Cel de-al patrulea este cautat in continuare.

Presedintele Klaus Iohannis cat si premierul Viorica Dancila cer masuri pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin.

Fenomenele meteorologice şi hidrologice au produs efecte în 55 localităţi din 15 judeţe, cea mai gravă situaţie fiind înregistrată în judeţul Prahova.

MAI a anunţat că peste 7.200 de angajaţi din structurile ministerului au acţionat noaptea trecută şi sunt în continuare la datorie pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice şi hidrologice. În 24 de ore au fost emise 12 avertizări meteorologice şi 14 hidrologice, multe dintre acestea fiind de tip atenţionări de fenomene imediate.

„În total, la nivelul celor 15 judeţe au fost afectate 559 case, 42 anexe gospodăreşti, 56 beciuri/subsoluri, 142 curţi, 3 clădiri aparţinând unor instituţii publice şi 7 autovehicule. Traficul rutier este blocat pe drumul judeţean 102C, în judeţul Prahova din cauza surpării carosabilului pe o lungime de 15 m şi a fost afectat temporar pe alte 7 drumuri naţionale (DN 17D/BN, DN 10/BZ, DN 2/BZ, DN 5/GR+IF, DN 24C/IS, DN 6/IF şi DN 1B/PH) şi 2 drumuri judeţene (DJ 172B/BN şi DJ 201/IL)”, se menţionează în comunicat.

Video: Observatorul de Prahova