Video Vaslui | Apele au rupt drumul judetean 159 si au inundat mai multe case si curti

inundatii vaslui

Garda II Negrești și Punctul de Lucru Ivănești au intervenit azi noapte cu două autospeciale, două motopompe și echipaje specializate pentru evacuarea apei din case și curți în localitățile Rafaila și Gârceni.

La Rafaila s-a intervenit cu o autospecială și o motopompă transportabilă, pentru evacuarea apei din 4 case, 11 curți si 12 anexe. De asemenea, din cauza inundațiilor care au afectat localitatea Rafaila, două persoane au fost evacuate la rude.

Echipele de intervenție care au acționat în localitatea Gârceni au evacuat apa din 4 case și 20 curți. În localitatea Gârceni, toate căile de comunicație au fost inundate.

La o evaluare primară, s-a constat că aproximativ 1 kilometru din Drumul Județean 159 este afectat, asfaltul fiind rupt pe o suprafață destul de mare.

Din datele primite de la stațiile meteorologice și hidrologice, cantitățile de apă înregistrate au fost însemnate. Astfel, la stația Trohan, precipitațiile au înregistrat 45.7 l/mp, la Moara Domnească- 45 l/mp, la Buhăiești- 32 l/mp, la Pungești-28.6 l/mp, la Căzănești-24 l/mp, la Mărășeni- 22.6 l/mp, la Huși- 22 l/mp, iar la Pușcași- 20.7 l/mp.

Garda II Negrești și Punctul de Lucru Ivănești au intervenit cu două autospeciale, două motopompe și echipaje specializate pentru evacuarea apei din case și curți în localitățile Rafaila și Gârceni.