Video Vaslui | Dezastru in Zorleni dupa ultimele furtuni. Peste 80 gospodarii au fost inundate. Se cere sprijinul Guvernului

inundatii zorleni

Ploile cad necontenit in zona Vasluiului. Precipitațiile abundente de miercuri noapte, în jur de 100 litri/mp, au lăsat o amprentă adâncă in comuna Zorleni. Vijelia și viiturile create în urma scurgerilor apelor de pe versanți, au creat pagube însemnate în multe gospodării, afectând de asemenea kilometri întregi din rețeaua de drumuri și acostamente, trotuare și au acoperit cu namol șanțurile și canalele de scurgere de pe marginile drumurilor.

Dintr-o primă evaluare efrectuată ale autoritatile, au fost inundate curțile și grădinile unui număr de 80 de gospodării, iar într-un număr de 24 din acestea, apa a pătrus în case și în alte anexe gospodărești, precum și în adăposturile păsărilor pe care le-au înecat. Au fost inundate de asemenea beciurile din gospodării și căminele în care sunt amplasate apometrele.

Acoperișul unei case din zona Islaz a fost smuls de vijelie și aruncat la câțiva zeci de metri, iar precipitațiile căzute au făcut ca tavanele să se prăbușească. A fost afectat transformatorul care asigură alimentarea cu energie electrică a sistemului de alimentare cu apă din satul Zorleni. Nu s-au înregistrat victime omenești. S-a intervenit pentru a scoate apa din case și gospodării cu membrii Comitetului local pentru Situații de Urgență, salariați ai primăriei, care au folosit utilajele și echipamentele din dotare, precum și cu patru echipaje dotate cu pompe specifice aparținând ISU Vaslui.

„Am simțit și a fost scos în evidență spiritul civic a multor concetățeni, care au acționat voluntar încă din noaptea de 4 spre 5 august, folosind pompe proprietate personală pentru a scoate apa din gospodăriile lor sau al vecinilor. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat echipelor de intervenție și celor care au degajat canalele de scurgere a apelor pluviale din dreptul locuințelor”, a spus primarul Paula Hultoana.

Video: Paula Hultoana