Video Botosani |108 litri/ mp au cazut aseara in comuna Radauti Prut

radauti prut

Intr-o singura ora au cazut 108 l/mp in satul Rediu, comuna Radauti Prut. Pârâul Isnovat a ieșit din albie și a inundat DN29 A Rediu – Rădăuți Prut. Aseara 11 persoane din localitatea Rediu au sunat la 112. În urma interventiei pompierilor militari și voluntari au fost salvate 17 persoane din casele în pericol de a fi inundate și dintr un autoturism

In urma ploilor abundente înregistrate seara trecuta, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoșani a intervenit pentru evacuarea apei din opt gospodării de pe raza localităților Rediu, comuna Rădăuți Prut, Horia, comuna Mitoc, Crasnaleuca, comuna Coțușca și Joldesti, comuna Vorona și pentru salvarea a patru persoane dintr-un autoturism care nu a mai putut înainta din cauza apei de pe carosabil pe DN29 A.

In aceasta dimineața, s-a deschis circulație DN 29A între localitățile Rediu și Rădăuți Prut, drum ce a fost acoperit cu aluviuni.

Potrivit datelor furnizate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani sunt depășite: cota de pericol (CP=650) pe râul Prut (statia Oroftiana: +84 cm – în creștere), cota de pericol (CP=375) pe râul Prut (statia Stânca aval: + 14 cm – în staționare), cota de inundație (CI=410) pe râul Prut (statia Rădăuți Prut: + 20 cm – în creștere).

Doua echipaje ale ISU Botoşani si autoritățile locale monitorizeaza situația în teren.