Între credință și afacere, zile profitabile

foto_targ

La Iasi au ajuns anul acesta peste 50 de producatori care vand de la haine, papuci si cizme pana la tinctura de propolis, obiecte hand-made sau obiecte bisericesti cu miros de lavanda. Comerciantii spun ca vanzarile merg ca si vremurile – binisor -iar pelerinii nu scot prea multi bani din buzunare pentru ca nu au de unde.

Miroase a porumb fiert si a gogosi cu zahar pe pietonalul Stefan cel Mare . Oamenii, fie ca sunt comercianti sau cumparatori, sunt bucurosi ca vremea e frumoasa zilele acestea, numai buna de negociat suveniruri din pelerinaj. Concurenta e mare la Targul de Toamna iar oamenii vor sa obtina de la producatori pretul care ii avantajeaza la buzunare. O caciula de miel costa 100 de lei iar o pereche de papuci de casa de piele intre 30 si 50 de lei. Cea mai scumpă haină e din blană de linx si valoreaza 6.500 de lei. Daca vreti sa va achizionati o ie, scoateti din buzunar intre 100 si 400 de lei iar pentru o geanta de piele intre 100 si 300 de lei.

Producatorii spun ca sunt dispusi sa lase din preturi dar cu unii cumparatori chiar nu se pot intelege pentru ca ei ar vrea aproape gratis produsele. Una peste alta, in topul vanzarilor anul acesta se afla papucii de casa, poncho-urile şi portofelele din piele colorata.