Într-o singură zi au avut loc trei incendii într-o comună din Botoșani

incendiu-pompieri-isubif-640x400

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat trei incendii în comuna Hudești. Primul incendiu s-a petrecut în jurul prânzului pe un câmp de la marginea localității. Au ars aproximativ două hectare de vegetație uscată. Pompierii au reușit să stingă focul înainte de a se extinde pe o suprafață mai mare. Cauza incendiului ar fi un rest de țigară aprinsă.

Spre seară, bunurile materiale dintr-o bucătărie de vară a unei bătrâne din localitatea Bașeu s-au aprins după ce un jar din sobă a căzut pe materiale combustibile. Flăcările s-au extins la un depozit de lemne și un adăpost de animale. 11 pompieri militari și voluntari au intervenit pentru stingerea incendiului. Femeia a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SAJ.

Cinci ore mai târziu a izbucnit un nou incendiu în Hudești. Au ars bunurile din casa unui localnic. Chiar el a fost cel care a sunat la pompieri, după ce s-a trezit din somn cu casa plină de fum. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că ardeau bunurile dintr-o încăpere, existând riscul ca flăcările să se extindă la întreaga locuință. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit.