Interzis mașinilor care blochează traficul ieșean

foto_sofer

În şedinţa Consiliului Local de astazi au fost dezbătute mai multe proiecte de hotărâri care vizează diminuarea poluării. Municipalitatea ieșeană a supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre de Consiliu Local care include o serie de măsuri de descongestionare a traficului și de reducere a poluării.

Prin măsurile propuse, care completează Regulamentul privind organizarea circulației rutiere în Municipiul Iași, se vor elimina din trafic autovehiculele care determină blocaje mai ales la orele de vârf. Sunt vizate școlile de șoferi, transportul de marfă și utilajele de construcții. Potrivit proiectului, dimineata, intre 7.00 si 9.00 și dupa amiaza, intre 15.30 si 18.00, pe principalele artere din municipiul Iași, se va interzice circulația tipurilor de vehicule menționate.

Mai sunt vizate mașinile de aprovizionare, vehiculele grele, utilajele de construcții,  camioanele, remorcile și semiremorcile. Măsurile menționate se vor aplica pe principalele artere: Calea Chișinăului, bulevardele Tudor Vladimirescu, Poitiers, Carol I, Socola, Independenței, șos. Nicolina, străzile Palat, Anastasie Panu, Elena Doamna, Cerna, Bucium, str. Păcurari și șos. Păcurari.