Intervenție salvatoare la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași. Unul dintre gemeni răniți în accidentul de la Vaslui a fost operat

spitalul sf maria

În urma accidentului de la Vaslui, de astăzi, doi frați gemeni au fost grav răniți. Unul dintre ei, în vârstă de 12 ani, a fost operat la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași.

„Pacientul în vârstă de 12 ani, transportat la spital cu elicopterul SMURD, a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică/ATI cu diagnosticul: șoc hemoragic, politraumatism. Imediat după internare s-a început terapia intensivă de susținere a funcțiilor vitale și de corectare a parametrilor biologici, s-a intervenit chirurgical în echipă mixtă chirurgie plastică și ortopedie pediatrică. S-au obținut reducerea și fixarea focarelor de fractură mentionate și revascularizarea gambei și piciorului stâng. În prezent copilul este în Secția ATI, detubat, conștient, cooperant, cu stare ameliorată. Copilul va necesita intervenții chirurgicale ulterioare pentru acoperirea defectelor de părți moi și consolidarea viabilității gambei și piciorului stâng”, a declarat dr. Sidonia Susanu, șefa secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului „Sf. Maria” din Iași.

Săptămâna viitoare, pacientul va fi supus unor alte două intervenții chirurgicale.

„Dacă evoluția imediată va fi lipsită de complicații ischemice sau infecțioase funcționalitatea gambei și piciorului stâng va putea fi recăpătată în proporție de 90%. Evident, prin program de kineto și fizioterapie de minim șase luni”, a mai menționat dr. Sidonia Susanu.

Cel de-al doilea băiat, internat la Spitalul „Sf Maria” a fost diagnisticat cu fractură. Gemenii din județul Vaslui au ajuns la spital după ce un camion a lovit un stâlp care s-a prăbușit peste ei.