Intervenție de amploare pentru remedierea unei avarii in comuna Ruginoasa

stalp curent

Aseara, în jurul orei 22,00, 14 stâlpi de beton s-au rupt in comuna Ruginoasa într-un efect de domino, din cauza gheții de pe rețele și a vântului. Încă din cursul nopții s-a făcut identificarea în teren a operațiunilor și materialelor necesare, fiind solicitate serviciile a trei firme specializate în construcții de rețele electrice, respectiv echipe suplimentare Delgaz Grid din județele: Vaslui, Bacău și Neamț.

În această dimineață, specialiștii Delgaz Grid au început operațiunile de montare a 14 grupuri electrogene pentru alimentarea cu energie a consumatorilor din localitățile: Cucova, Fărcășeni, Hărmăneasa, Heleșteni, Movileni (Heleșteni), Oboroceni și Rediu (Ruginoasa) până la finalizarea lucrărilor de reparații.

Concomitent, personalul companiilor partenere lucrează în teren pentru montarea unei rețele noi de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 1400 m. Lucrările se desfășoară în condiții dificile având în vedere că zona unde se intervine se suprapune pe un teren arabil dezghețat, iar macaralele și camioanele de transport pentru stâlpi, conductoare și alte echipamente electrice trebuie tractate pe distanțe apreciabile pentru a ajunge în zona de lucru.

Condițiile meterologice din ultimele 48 de ore au cauzat peste 400 de incidente și deranjamente în reţelele de distribuţie din Moldova, în special în zonele rurale. Până la această oră, în urma intervențiilor a fost restabilită alimentarea în toate localitățile din județele Bacău, Botoșani, Neamț, Vaslui și Suceava, iar în continuare se actioneaza pentru reluarea distribuției energiei electrice în 5 localităţi din județul Iași, în cel mai scurt timp posibil.