Intervenție de 6 ore a salvamontiștilor, pe Ceahlău. “Rar am văzut un om să îi fie atât de rău, să aibă asemenea dureri şi să vomite de atâtea zeci de ori”

Lucrătorii Salvamont Neamț au avut, noaptea trecută, o intervenție care a durat putin peste sase ore. Un bărbat a suferit  o criză acută în urma unei afecțiuni cronice de care suferea, în timp ce se afla pe munte.

În 2019, victima a fost la un pas de moarte în Rodna și a fost nevoie de evacuarea cu ajutorul elicopterului.

“Era târziu și rafalele de vânt treceau de 80 Km/h. Rar am văzut un om să-i fie atât de rău, să aibă asemenea dureri și să vomite de atâtea zeci de ori. Supraviețuirea lui pe transport era pentru noi un mare semn de întrebare, dar la fel de incert era să așteptam până dimineața în speranța că va rezista și condițiile de mediu vor permite aterizarea unui elicopter. La ora 17, după ce s-a încercat cu puținele mijloace tehnice și cu medicația existentă în Baza Dochia, ameliorarea simptomelor acute, am luat evacuarii printr-o Operațiune terestra. Două echipe din Baza Durau, una din Dochia, trei autospeciale, oxigen, defibrilatoare, tehnica si echipamente de conservare a temperaturii corpului ore de lupta cu vantul, cu zapada cu gheata .  ”, a transmis un salvamontist.

În jurul orei 23, bărbatul, a fost predat unui echipaj SMURD in Statiunea Durau.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!