Internet pentru toata Moldova

calculator

Astazi a avut loc finalizarea proiectului de introducere a internetului in banda larga pentru toate localitatile Moldovei.

Valoare acestuia se ridica la 85 de milioane de euro, iar fondurile sunt asigurate de Uniunea Europeana, cu o cofinantare a statului roman de 15 la suta.

„Este un proiect care asigura in localitatile vaduvite sau care nu aveau nici o sansa sa fie acoperite cu servicii de banda larga, adica internet de mare viteza si tot ce inseamna serviciile conexe acestui sistem de comunicatii, sa beneficieze intr-un viitor cel putin apropiat. Ministerul prin fondurile structuraler a generat acest proiect si a reusit sa acopere 110 localitati din judetele din zona Moldovei.”, precizeaza Corneliu Manescu, director general al Directiei Generale de Strategii din cadrul Ministerului Comunicatiilor.

Desi probleme mai exista in diverse zone din Romania, angajamentul a fost ca pana in 2020 sa se interconecteze toate localitatile la internetul in banda larga.

„Noi am incercat sa acoperim toata supraata Romaniei. Toate zonele albe, toate zonele esec de piata unde operatorii nu au intrat. In zona Moldovei s-a insistat pe zonele mai izolate. Astazi este un evenimnet fericit ce coincide cu Ziua Mondiala a Telecomunicatiilor si Societatii Informationale. In judetul Vaslui la o receptive festiva, directoarea scolii mi-a spus un lucru foarte frumos: “Multumim ca ne-ati conectat cu lumea”! Asa ca, indiferent unde suntem, unde locuim, trebuie sa avem aceleasi conditii ca in Bucuresti, ca in Timisoara, ca in Iasi.”, a completat Adrian Daniel Gavruta, secretar general al Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.