Internat la psihiatrie după ce a pus ambulanța pe drumuri de mai multe ori, degeaba

smurd-noaptea

Un bărbat din Tudora a ajuns să fie internat la Psihiatrie şi amendat, după ce, la miezul nopții, a pus ambulanța pe drumuri de mai multe ori, degeaba.

Acesta a sunat la 112, spunând că îl doare inima şi nu poate respira. A dat o adresă din localitate, însă, ajunse la faţa locului, cadrele medicale nu au găsit pe nimeni.

Bărbatul a sunat din nou, de mai multe ori la ambulanță, reclamând faptul că se simte rău, iar autoritățile au apelat la STS, pentru a găsi locația.

Aşa cum presupuneau cei de la Ambulanţă, bărbatul nu avea, în realitate, vreo problemă cardiacă. Acesta a fost totuşi transportat la Urgenţe, unde a fost solicitat şi un echipaj al Poliţiei Locale în sprijin. Poliţiştii l-au amendat pe bărbat cu 500 de lei pentru apelare abuzivă şi ulterior au oferit sprijin în transportul acestuia la Secţia de Psihiatrie pentru a fi evaluat şi internat, scrie monitorulbt.ro.

„Timp de două ore, un echipaj cu asistent şi ambulanţier a fost reţinut pentru acest caz. Nu se poate anula cazul, până nu sunt informaţii exacte despre pacient. Se putea, la fel de bine, să fie o persoană cu reale probleme de sănătate. Din păcate, însă, la numărul mare de solicitări din această perioadă a pandemiei, se mai adaugă şi astfel de cazuri, care solicită echipajele la maxim şi fac uneori ca adevăratele urgenţe medicale să fie amânate din lipsa de echipaje”, a spus medicul Bogdan Ursu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.