Interes crescut pentru facultățile din cadrul UAIC Iași

uaic

A început admiterea la Universitatea Cuza. În acest an, UAIC a scos la concursul de admitere peste 12.000 de locuri la taxa și la buget. Cei care vor să se înscrie la unul dintre programele de studiu mai au timp până pe data de 16 iulie, fie online sau fizic.

Tineri din toată Moldova vin zilele acestea pentru a se înscrie la una dintre facultățile din cadrul UAIC. Această sesiune vine cu noutăți atât în ceea ce privește procedura de înscriere a candidaților, cât și cu specializări noi. Oferta de admitere a UAIC pentru anul 2022 include 27 de specializări în limbi străine, șase la studii de licență și 21 la studii de master. De asemenea, candidații români de pretutindeni au la dispoziție șase programe la studii de licență și patru programe la studii de master în cadrul Extensiunilor UAIC din Bălți și Chișinău, Republica Moldova. Concurs de admitere și la filialele din Focșani și Botoșani. La filiala din Focșani, oferta de studii cuprinde cinci, în timp ce filiala din Botoșani oferă 3 specializări (două la studii de licență și una la studii de master).

Noi tot timpul am încercat să reglăm oferta educațională: numărul locurilor la buget cu concurența din anii precedenți și, pe cât posibil, cu cerințele de piața muncii. Anul trecut, spre exemplu, kinetoterapia de la Chișinău a fost cea mai solicitată cu 47 de candidați pe loc. În consecință, anul acesta, Facultatea de Educație Fizică și Sport a alocat mai multe locuri de la kinetoterapia de la Chișinău. Concurență mare la Informatică, la Psihologie, la Drept, specializări diferite și interesul acesta se schimbă de la an la an, a spus Tudorel Toader, rector UAIC Iași.

De-a lungul timpului, universitatea a colaborat cu mediul privat pentru ca studenții să poată face practica obligatorie, în funcție de profilul pe care aceștia îl studiază. Ulterior, tinerii au fost recrutați de către companii.

Studenții se acomodează, se dezvoltă în exercitarea profesiei. Mulți dintre ei își găsesc loc de muncă chiar la firmele unde desfășoară practica pentru că sunt cunoscuți, fac dovada pregătirii, și angajatorii de bună seamă îi angajează. La Informatică, din anul I lucrează iar din anul III sunt angajați și firmele preferă tineri foarte bine pregătiți și cu o perspectivă profesională, a mai spus Tudorel Toader, rector UAIC Iași.

Selecția și afișarea rezultatelor va avea loc între 18 și 23 iulie 2022. Locurile rămase neocupate după sesiunea de admitere din iulie vor fi scoase la concurs în perioada 5-7 septembrie 2022.