Interes al studenților din afara UE pentru Universitatea Tehnică la Expo Dubai 2020

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a participat luna trecută la evenimentul de promovare a studiilor universitare în țara noastră „Study in Romania”, organizat in cadrul Expo Dubai 2020. UTI este singura instituție de învatamant superior din capitala Moldovei care și-a  prezentat oferta educațională.

Alături de alte zece instituții de învățământ din țară, TUIASI a fost singura universitate din Iași care și-a prezentat programul de studii la Expo Dubai 2020, la pavilionul destinat României, organizat la mijlocul lunii decembrie de către Consiliul Național al Rectorilor în Dubai, în cadrul celui mai mare eveniment de promovare a noutăților din cercetare.

„În cursul lunii decembrie, mai precis la jumătatea lunii am participat din partea Universității, împreună cu colegă mea, Simona Caraiman, la un eveniment «Study in Romania», în Dubai la Expo 2020, la pavilionul românesc, acolo unde a fost prezentată oferta educaționala a Universităților din România”, a declarat conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, Prorector responsabil de relația cu studenți.

Delegația TUIASI prezentă în Dubai a fost alcătuită din conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman, prorector responsabil cu informatizarea și comunicațiile digitale și de conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, prorector responsabil de relația cu studenții..

„Participanții au fost interesați pe partea această de studii tehnice la Universitatea noastră, de programele în limba engleză pe care le avem și speram să avem studenți și din acea parte. Anul acesta a crescut foarte mult numărul studenților din afara Uniunii Europene, în general din Asia, Maroc și așteptăm și din Dubai”, a adăugat conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi.

Expo Dubai 2020 este cel mai mare eveniment de promovare a noutăților din cercetare din întreaga lume și se desfășoară în perioada  1 octombrie 2021 și 31 martie 2022, care oferă 182 de zile de demonstrații extraordinare, cu peste 200 de expozanți și milioane de vizitatori care contribuie la realizarea celei mai mari și diversificate Expoziții Mondiale de pana acum.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!