Intenția de vaccinare crește la Iași

vaccinare-galati

Cea de-a doua etapa de vaccinare anti-covid-19 aduce vesti bune. Intentia de imunizare creste in randul iesenilor. Prezent in platoul stirilor TeleM, Ovidiu Mihaiuc, purtatorul de cuvant al Prefecturii Iasi a mentionat stadiul etapelor de vaccinare.

Peste 50.000 doze de vaccin au fost administrate populatiei in judetul Iasi. Mai exact, s-au administrat 51.411 de doze de vaccin in total de la inceputul campaniei de vaccinare si pana acum. Serurile administrate pana in prezent sunt Pfizer si Moderna. Cu prima doza s-au vaccinat 36.538 de oameni, iar 14.873 de persoane au primit si rapelul.

Ovidiu- Mihaiuc- purtător de cuvant Prefectura Iași

Este un număr foarte mare de  oameni care doreste sa se vaccineze, care vine sa se vaccineze.

La început, prima etapă a fost cea destinată xadrelor medicale. Prima ertapă s-a suprapus cu o perioada a sarbatorilor, multe cadre medicale nu lucrau. Erau ori in concediu. Atunci a fost o perioada foarte scurta de altfel, in care erau sarbatorile.

Ieri a fost înregistrat cel mai mare numar de persoane imunizate, iar la finalul lunii ianuarie conform reprezentantilor prefecturii numarul persoanelor vaccinate l-a depasit cu mult pe cel al persoanelor infectate. În ultimele 24 ore de  au fost administrate aproape 2000 de doze de vaccin, din care peste  250 de persoane au primit prima doză, iar 1500 de  persoane au fost vaccinate cu a doua doză.

Ovidiu Mihaiuc- purtator de cuvant Prefectura Iasi

Intr-o luna, pe 27 ianuarie, am depasit numarul de persoanecare s-au imbolnavit de la inceputul pandemiei cu COVID-19. Acum cred ca am trecut de 50000 de persoane vaccinate.”

In etapa a doua de vaccinare sunt imunizate persoanele de peste 65 de ani, persoanele vulnerabile si cu comorbiditati multiple, dar si cele care desfasoara activitati in domenii esentiale. Abia in cea de-a treia etapa de vaccinare va fi permis accesul in aplicatia de programare pentru toate persoanele care doresc sa se imunizeze.