Inteligenta artificiala salveaza vieti la Iasi

O pacienta in varsta de 70 de ani a primit o noua sansa la viata, dupa ce medicii Spitalului de Neurochirurgie au operat-o dupa ce i-au descoperit o tumora pe creier. In urma cu cateva zile, femeia s-a prezentat la Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași pentru ca suferea de dureri puternice de cap. In urma mai multor analize, echipa medicala a descoperit ca femeia avea o tumora cerebrala. Aceasta a fost programata imediat pentru operatie.

Inca o viata a fost salvata astazi de echipa medicala din cadrul Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Aparatura performanta dotata cu inteligenta artificiala ii ajuta aprope zilnic pe medicii ieseni sa realizeze operatii intr-un timp scurt si cu mai multa precizie.

Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași:

Doamna operata are 70 de ani si s-a adresat clinicii pentru dureri de cap, banala cefalee, cu debut de circa doua saptamani. A fost investigata, s-a facut computer tomograf, s-a descoperit o tumora cerebrala localizata intre lobii frontali.

A urmat procedura tipica spitalului, rezonanta magnetica, neuronavigatie si interventie chirurgicala, fiind una dintre optiunile de tratament in acest caz pentru ca fiecare pacient in parte este analizat, este analizata boala lui, ce posibilitati de diagnostic sunt, ce posibilitati de tratament exista.

Operatia a fost un real succes iar in prezent medicii spun ca femeia este in afara oricarui pericol.

Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași:

Operatia care s-a efectuat astazi in spital este o operatie de inalta performanta pentru ca dupa cum ati vazut am utilizat toate aceste tehnologii care sunt dotate cu inteligenta artificiala. Ele comunica unele cu altele, microscopul cu neuronavigatia, cu aparatele de aspiratie tumorala, o echipa intraga care are drept scop unic acela de-a ajuta pacientul care se afla pe masa de operatie sa stea cat mai putin acolo, sa sufete un traumatism chirurgical cat mai putin intins ca si durata si bine-inteles sa aiba rezultatul medical.

Medicii spera intr-o evolutie favorabila a femeii si spun ca din pacate se confrunta tot mai des cu astfel de cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *