Întâlnire tensionată la Ministerul Educației, marți, pe proiectul de lege a învățământului preuniversitar. Deciziile „sensibile” legate de Admiterea la liceu, Bacalaureat și Admiterea în clasa a V-a vor fi luate politic, în Coaliție

Ministerul-Educatiei_INQUAM_Photos_Adriana_Neagoe-e1653888955295

Nicio concluzie clară legată de modificarea Admiterii la liceu, a Bacalaureatului sau a Admiterii la clasa a V-a, la întâlnirea experților desemnați de partidele PNL, PSD și UDMR cu ministra Educației, Ligia Deca. Discuția care a avut loc la Ministerul Educației a fost una tensionată, conform surselor Edupedu.ro, iar la capătul acesteia s-ar fi hotărât ca pe toate aceste chestiuni, plus altele considerate „sensibile”, să fie o decizie a Coaliției de Guvernare. Cu alte cuvinte, liderii politici ai PNL, PSD și UDMR ar urma să decidă dacă și cum vor da elevii Admiterea la clasa a V-a, Admiterea la Liceu și ce structură va avea Bacalaureatul, scrie edupedu.ro.

Întâlnirea a avut loc la sediul Ministerului Educației, nu toți au fost prezenți, iar unii dintre cei invitați au fost fizic în instituție, în timp ce alții au participat online.

Întâlnirea a fost convocată de Ligia Deca, iar în momentul invitației la discuții nu ar fi existat nicio solicitare de prezentare de amendamente sau propuneri pentru proiectele de legi, conform surselor Edupedu.ro. Ședința ar fi fost impusă în condițiile în care pe 15 februarie era termenul până la care Ministerul Educației trebuia să prezinte Guvernului proiectele cu modificările convenite cu partidele PNL, PSD și UDMR. Ministerul a ratat și acest termen.