Intâlnire de taină între Victor Ponta şi Mihai Chirica

ponta

Preşedintele Pro Romania Victor Ponta a declarat astăzi ca partidul sau e pregatit sa-l sustina pe primarul Mihai Chirica.

Edilul şef al Iaşului a participat, timp de circa 20 minute, la o întâlnire regională a Pro Romania şi, ulterior, a avut o întâlnire privată cu Victor Ponta. Şeful Pro Romania afirmă că prezenţa lui Chirica arată că între partidul său şi edilul Iaşului „sunt proiecte comune”.

În schimb, Ponta l-a dat ca exemplu pe fostul primar al Bucureştiului Sorin Oprescu, amintind că acesta a rămas independent şi a beneficiat de sprijinul PSD. Ponta a spus ca nu a discutat cu Mihai Chirica despre o intrare a acestuia in partid.

„Dacă vrea să fie una dintre vocile puternice din Moldova are nevoie de sprijin politic, iar noi suntem pregătiţi să i-l dam”, a spus Ponta.

Şeful ProRomania a adăugat că acesta a şi fost îndemnul lui către Mihai Chirica: să devină o voce puternică în regiune.

 UPDATE:

„Nu s-a pus problema emiterii unei adeziuni, a fost o discuție absolut prietenească în care fostul premier Ponta a spus că dacă voi fi interesat, ușa este deschisă. Știe că nu-mi poate cere acest lucru acum, înțelege și de ce”, a declarat pentru „Ziarul de Iași”, primarul Mihai Chirica.

El a adăugat că a mers la întâlnirea politică pentru că a fost invitat de Ponta și a susținut că ar onora și alte invitații din partea altor organizații politice.

Sursa: Ziarul de Iasi