Întâlnire a Investitorilor Sociali, la Iași

AFIN

AFIN

La Iași a avut loc întâlnirea investitorilor sociali. Scopul acesteia a fost atragerea de noi investitori pentru prima instituție financiară nebancară cu capital românesc, dedicată exclusiv sectorului de economie socială.

Instituția asigură accesul la finanțare pentru operatorii economici cu impact social din România. Sunt oferite și soluții financiare alternative organizațiilor din aria economiei sociale, prin instrumente de creditare flexibile și accesibile.

Angela Achiței – membru fondator:

„E un moment bun, pentru că în momentul de față avem foarte multe întreprinderi sociale care au fost înființate prin fonduri europene. Din păcate, pentru ele, nu avem momentan o soluție de dezvoltare și de finanțare.”

Instituția nebancară vine cu o nouă abordare a politicii de finanțare, adaptată specificului economiei sociale. De asemenea, efectuează analiza de bonitate ținând cont atât de viabilitatea economică și financiară a proiectului, cât şi de indicatori de impact social și de mediu, specifici operatorilor din acest sector.

Angela Achiței – membru fondator:

„Pe de altă parte, îmi place să văd când banii mei produc plus valoare, când multiplică binele în jurul meu și prin faptul că pot vedea în timp cum lucrurile se construiesc într-un mod util, plăcut pentru mediu și comunitate.”

Participarea la înfiinţarea acestei instituții nebancare se face în acest moment prin transmiterea unei scrisori de angajament. Tichetul minim pentru a deveni acţionar este de 1.500 lei, iar etapa depunerii de capital social se va încheia în aceasta luna.