Insula Mallorca a fost maturata de o furtuna violenta

Mallorca se confruntă cu furtuni extreme, în timp ce vânturi cu forța unui uragan de peste 80 km/h și ploi torențiale afectează populara stațiune de vacanță.

Turiști uimiți au împărtășit imagini cu oameni care fug să se adăpostească, în timp ce șezlongurile au zburat peste piscine și plaje de pe insula spaniolă, care de obicei este asociată cu o căldură sufocantă și un soare strălucitor în luna august.

De asemenea, un „număr mic” de persoane sunt tratate pentru „răni minore” după ce un vas de croazieră P&O s-a desprins de la ancora și s-a ciocnit cu o navă de marfă în timpul furtunii.

Hotelurile au fost lovite de vânturi violente, ploi și grindină. Presa locală relatează că pe insulă au avut loc peste 80 de incidente legate de inundații în decurs de o oră.

Britanicii îngroziți au declarat pentru Mail Online că „nu îndrăznesc să iasă afară”, deoarece vânturile sălbatice au lovit insula și i-au lăsat pe oaspeții hotelurilor în imposibilitatea de a ieși afară de teamă să nu fie răniți. Copiii s-au „speriaț” de fulgere, în timp ce alții au spus că „nu au văzut niciodată atâta ploaie într-o singură zi”.

Palmierii s-au prăbușit și iar diverse resturi au zburat in aer. Masinile s-au chinuit, de asemenea, să navigheze pe drumurile inundate și cu vizibilitate redusă. Meteorologii au avertizat că furtunile nu dau semne că se vor opri.

Aceasta vine în contextul în care duminică au fost emise avertizări severe în zonele de vacanță din Mallorca, Ibiza, Menorca și Formentera. Peste 100 de zboruri au fost anulate sau deviate la Palma, Ibiza și Menorca din cauza vântului puternic și a ploilor.

Meteorologii spanioli au anunțat că vântul a atins peste 80 km/h la farul Capdepera din Mallorca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *