Institutului Regional de Medicina Cardiovasculara din Iasi va primi 179,45 milioane de euro prin PNRR

institutul de boli cardiovasculare iasiâ

Proiectul Institutului Regional de Medicina Cardiovasculara (IRMC) din Iasi, cu o valoare totala de aproape 300 de milioane de euro (fara TVA), a fost declarat eligibil la finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Suma solicitata din PNRR este de 179,45 milioane de euro. 

CJ Iasi va implementa proiectul in parteneriat cu Primaria Comunei Miroslava, Institutul de Boli Cardiovasculare „Profesor Doctor George I.M. Georgescu” si cu Ministerul Sanatatii. 

Potrivit proiectului, capacitatea IRMC Iasi va fi de 500 de paturi, din care 450 pentru spitalizare continua si 50 pentru spitalizare de zi. Institutul va avea 27 de sectii si departamente sau compartimente, dintre care 7 nu exista Romania, 14 sali de operatie si o sectie ATI de 80 de paturi. Regimul maxim de inaltime al constructiilor va fi de 8 niveluri (inaltimea maxima: 30 de metri), acestea avand o suprafata construita totala de 24.525 mp.

Documentatia si proiectarea noului spital a fost realizata de companiile Cubicon Invest Baia Mare si Mansart Corporate Targu Mures.