Institutul Marius Nasta anunta incapacitatea de plata dupa dublarea facturilor de energie

marius nasta

Noul contract pentru furnizarea energiei electrice la Institutul Marius Nasta prevede o dublare a facturii. Managerul Beatrice Mahler sustine ca se asteapta ca unitatea medicala sa intre in incapacitate de plata.

“Lucrurile nu stau bine în sistemul de sănătate sau aşa cum le văd eu de la Marius Nasta. Preţurile au crescut şi mai mult dacă vorbim de utilităţi şi spitalele trebuie să le plătească. Nu au venit facturi pe noile tarife, a venit un nou contract de la furnizorul de electricitate care aproape că ne-a dublat preţul. Nu prea avem încotro, trebuie să acceptăm deocamdată pentru că este cel mai mic tarif pe care l-am văzut pe piaţă. (…) De două săptămâni a venit o adresă către Marius Nasta în care eram invitaţi să luăm act de faptul că preţul se duce aproape la dublu la Marius Nasta la energia electrică. (…) Noi plătim facturile la două luni. O să vă anunţ care este preţul facturii în momentul în care vine cu noul tarif. Acum a venit cu vechiul tarif”, a anunţat managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.  

Potrivit datelor INS, energia electrică s-a scumpit în luna august 2021 cu 23,15% faţă de luna decembrie a anului trecut şi cu 24,65% faţă de luna august 2020.