Institutul de Boli Cardiovasculare se construiește la Miroslava

120231451_3573216046056787_4133749303899902405_o

Demersurile comune ale primăriei Miroslava și IBCV Iași făcute la sediul Ministerului Sănătății pentru realizarea acestui spital la Miroslava au dat roade.În sedința de Consiliu Local Miroslava din 24 septembrie 2020 s-a aprobat trecerea unui teren în suprafață de 12 ha din domeniul public al comunei Miroslava, în domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Sănătății.

Acesta este ultimul pas pentru ca Ministerul Sănătății să poată demara procedurile în vederea realizării acestui obiectiv.Valoarea exactă a investiției se va stabili în urma realizării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic.

Noua construcție va rezolva în primul rând starea de sănătate pentru 5,5 milioane de locuitori din rândul cărora provin pacienții <Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași>.

Noul spital va asigura noi locuri de muncă pentru medici, cadre medii și cele cu înaltă calificare din această zonă a țării.„Ideea construirii unui nou spital la Miroslava este mai veche, de când am propus o locație pentru Spitalul Regional de Urgențe Iași. Am susținut, promovat și îmbrățișat ideea dlui prof. dr. Grigore Tinică, managerul IBCV Iași pentru realizarea acestui proiect la Miroslava care va aduce plusvaloare și va dezvolta zona în multe direcții.” Dan Niță, Primarul Comunei Miroslava.