Institutul de Boli Cardiovasculare din Miroslava va funcționa peste 4 ani

Se strâng semnături pentru autostradă

Sharing is caring!

Un nou Institut de Boli Cardiovasculare va fi ridicat la Miroslava iar banii vor veni din fondri europene. In luna iulie va fi semnat un acord de finantare privind studiul de fezabilitate. Deputatul Petru Movila sustina ca unitatea medicala va functiona in cel mult 3-4 ani.

Doar 130 paturi are actualul Institut de Boli Cardiovasculare de la Iasi, care deserveste intreaga regiune a Moldovei.

“Iasul si Moldova au nevoie de un spital nou de cardiologie pentru ca cel de acuma are un numar foarte mic de paturi si functioneaza intr-o cladire care apartine Primariei Municipiului Iasi si care, in proportie de 70 la suta, adaposteste un alt spital, spitalul Parhon”, a declarat Petru Movila – deputat PMP Iasi.

Noua unitate medicala de la Miroslava va beneficia de specialitati noi si un numar mai mare de paturi.

“Acum se lucreaza la structura, vor fi aproape 200 paturi, vor fi activitati noi care se vor realiza doar daca ne gandim la chirugia cardiaca pediatrica, de asemenea vor fi paturi in plus si penru activitatile care se desfasoara acum, ganditi-va ca vin pacienti din Iasi, Moldova si chiar toata tara. Sa stiti ca vin pacienti din toata tara la Institutul de Boli Cardiovasculare. Sunt programati pentru ca institutul are un numar mic de paturi si nu sunt locuri. Deci se va mari si numarul de paturi pentru specialitatile existente. Vor veni si specialitati noi”, a adaugat deputaul Petru Movila

shares