Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, eligibil pentru finanțare prin PNRR

ibcv miroslava

Proiectul Institutului Regional de Medicina Cardiovasculara din Iasi, cu o valoare totala de aproape 300 de milioane de euro, a fost declarat eligibil la finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Suma solicitata din PNRR este de 179,45 milioane de euro.  Potrivit proiectului, capacitatea Insitutului de Boli Cardiovasculare de la Iasi va fi de 500 de paturi, din care 450 pentru spitalizare continua si 50 pentru spitalizare de zi. Institutul va avea 27 de sectii si departamente sau compartimente, dintre care 7 nu exista Romania, 14 sali de operatie si o sectie ATI de 80 de paturi.

Marius Dangă, vicepreședinte CJ Iași: „Documentatia pregatita a fost acceptata ca fiind una matura, capabila sa se finalizeze cu o constructie evaluand cerere de finantare. Suntem singurele judete in care putem primi puncte cu minus doar pentru ca exista proiectele spitalelor regionale de urgenta. Noi suntem optimisti chiar daca noi primim de la -15. Credem ca vom putea primi toate argumentele ca spitalul sa fie finantat”.

Finantarea prin PNRR acopera doar 60% din valoare proiectului, restul de buget fiind provenind din alte surse de finantare. 

Dan Niță, primar comuna Miroslava: „Este o veste buna. S-a facut prima evaluare. S-a facut primul lot. Mai este un pas de sarit. Suntem optimisti. Nu cred ca vor veni toti banii prin PNRR pentru construirea spitalului respectiv dar toti de la Consiliul Judetean si ceilalti parteneri cauta solutii pentru aflarea unor linii de finantare astfel incat daca incepem spitalul sa il si finalizam”.

Noul institut ar urma să fie construit în comuna Miroslava, satul Brătuleni.