Institutul „Cantacuzino” a reluat producția de Polidin

polidin

Medicamentul de concepție românească, polidinul, a depășit etapa de laborator. Capsulele sunt un înlocuitor a Omnadinului (poate cel mai cunoscut imunomodulator din istorie) care era utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” desfășoară un proiect de cercetare-dezvoltare pentru dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmărindu-se punerea acestui produs pe piața de suplimente alimentare. În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate).

Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici).

Vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.

Bioreactoare de capacitate 3,6L și 13L pentru fermentație bacteriană din Aria pilot.