Institutul Cantacuzino a infirmat prezenta antraxului la ferma de bovine din comuna Movileni

Cu privire la cele 3 suspiciuni de Antrax de la Movileni, în urma analizării probelor de laborator trimise săptămâna trecută la Institutul Cantacuzino, s-a infirmat prezența Antraxului la cele 3 persoane. Reamintim că, în cadrul anchetei derulate DSVAS Iaşi la Movileni, rezultatele analizelor de laborator nu au indicat prezența Antrax la animale.

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Iasi a demarat o ampla ancheta, dupa ce trei persoane care ar fi lucrat la o ferma de bovine au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Barbatii care s-au prezentat la urgente aveau simptome care indicau infectia generata de bacteria antrax.

Barbatii internati in spital le-au povestit medicilor ca au lucrat la o ferma din localitatea Iepureni. Acestia l-ar fi ajutat pe proprietar sa scape in urma cu cateva saptamani de carcasele de bovine care au murit in conditii suspecte. La ferma au venit echipa de control de la DSVSA care au recoltat probe si urmeaza sa analizeze rezultatele analizelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *