Instanța a suspendat tăierile de arbori din zona Bârnova

iasi_dobrovat16

Organizația Agent Green a câștigat în instanță suspendarea tăierilor de arbori din zona Bârnova – Repedea, potrivit unui anunț publicat pe pagina oficială a acesteia.

„Agent Green a câștigat la Curtea de Apel București recursul cu Romsilva și Agenția de Protecția Mediului Iași. Tăierile de pădure din aria protejată Bârnova – Repedea (codrii Iașilor) sunt suspendate începând de astăzi. Hotărârea este definitivă și urmează judecarea pe fond”, a spus Agent Green pe Facebook.

Costel Alexe, președinte CJ Iași:

„Nu am toate datele referitor la subiectul din pădurea Dobrovăț, cert este că discutăm de o acțiune începută în 2019 în instanță, adică nu suprapune în vreun fel mandatul meu de ministru. Îmi doresc de asemenea și apreciez activitatea colegilor din ministerul mediului, de a pune sub protecție cât mai multe păduri din România și aici mă refer și la pădurile virgine, cvasivirgine sua la pădurile seculare și cert este că acolo unde pădurea este exploatată sustenabil și durabil ea trebuie făcută respectând prevederile amenajamentului silvic.”

Agent Green a deschis procesul în instanță în octombrie 2020, iar decizia suspendării tăierilor până la judecarea pe fond a fost anunțată de jucători în cursul zilei de marți, 25 mai.

„Din acest moment Codrii Iașilor sunt din nou ai oamenilor, pentru recreere și ai biodiversității pentru protejarea habitatelor și speciilor, așa cum ar fi trebuit. Drujbele și buldozerele nu mai au voie în pădure. Victorie uriașă de etapă pentru plămânii orașului Iași”, a mai comentat Agent Green.

sursa: apix.ro