Instanta a decis eliberarea lui Morel Bolea

morel-bolea

Fondatorul asociaţiei Kasta Morrely din Iaşi, Morel Bolea, arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzatia de trafic de minori va fi eliberat dupa ce Curtea de Apel Iasi a desfiintat decizia Tribunalului Iasi.

„Admite contestatia formulată de inculpatul Bolea Morel împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăti din cadrul Tribunalului Iaşi. Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului Bolea Morel, formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului arestat preventiv, dacă nu este retinut sau arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de solutionarea prezentei contestatii vor rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se mentioneaza in decizia instantei.

In urma cu o saptamana, procurorii DIICOT au descins la sediile unei agentii neguvernamentale si o agentie de modelling, ambele controlate de Morel Bolea cat si la domiciliul acestuia.

Oamenii legii susțin că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore ar fi fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate în Iași. Victimele erau ulterior exploatate sexual, prin manipulare și abuz emoțional. Momentan, au fost identificate cinci persoane vătămate, informează Poliția, care au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.