InstagramStats 2019: Cifrele celor mai bune branduri din lume dezvăluite

gsmarena_001

Planable și ProductLead, două start-up-uri românești cufocus puternic pe marketing și tehnologie, și-au unit forțele pentru a lansa un raport complet despre activitatea pe Instagram a top 100 de branduri la nivel mondial. S-au analizat cele mai populare 100 de branduri și peste 1200 postări.

Raportul complet conține o multitudine de informații interesante aici, dar în cele ce urmează, evidențiem cele mai importante idei pentru o strategie de succes pe Instagram în anul 2019.

  1. Când vine vorba de numărul de aprecieri Industria AUTO este cea mai populară:

Numărul utilizatorilor de Instagram crește exponențial, iar asta face ca această platformă să răspundă tuturor nevoilor.Cu toate acestea, fanii automobilelor par să fie cei mai generoși în apăsarea butonului de like. În timp ce industria media, a doua în acest top, obține 94.2 mii aprecieri/postare, industria fruntașă, cea auto, strânge, în medie, 132.7 mii de aprecieri pe o singură postare.

  1. Industria de BEAUTY stârnește cele mai multe comentarii:

Este fascinant cum cifrele se pot schimba, de la o variabilă la alta. Conținutul de pe Instagramcare prezintă produse cosmetice câștigă aproape de 4 ori mai multe comentarii față de următoarea clasată, industria modei.

  1. Se comunică preponderent prin IMAGINI:

Deși conținutul video este din ce în ce mai apreciat, acesta mai are un drum lung de parcurs până să surclaseze comunicarea prin imagini. În prezent, peste 70% din conținutul pe Instagram  este reprezentat de imagini.

  1. National Geographic excelează la capitolul conținut de calitate

National Geographic demonstrează tuturor cum poți excela pe cea mai în trend rețea socială printr-un conținut ireproșabil. Aceasta i-a transformat în brandul cu cei mai mulți urmăritori dintre toate brandurile analizate în raportul realizat de Planable și ProductLead. O simplă vizită pe pagina lor de Instagram vă explică succesul lor.

  1. Starbucks conduce industria FMCG:

De-a lungul timpului, Starbucks a demonstrat că știe să comunice pe orice canal online și ocupă toate locurile fruntașe în topul celor mai apreciate postări ale industriei FMCG. Mai mult decât atât, în urma analizei de sentiment, se observă că toate cele 5 părți de conținut au avut un impact pozitiv asupra utilizatorilor. Tot ce ne rămâne să spunem este să continuați să postațipoze cu faimoasa cafea de la Starbucks!

  1. În spatele fiecărui brand…

Știm cu toții că efortul în elaborarea unei strategii în social media este din ce în ce mai mare cu fiecare secundă, dar vă puteți imagina căfiecare părticică de conținut necesită, în medie,douăsesiuni de feedback din partea colaboratorilor? Nici nu-i de mirare de ce managerii care se ocupă de social media se declară copleșiți.

VladCaluș, Cofondatorul Planable, spune:  „În timp ce majoritatea brandurilor se concentrează pe comunicarea prin intermediul platformei Instagram, în realitate ceea ce contează este de fapt propagarea conținutului și încercarea de a testa ce funcționează pentru afacerea lor. Datorită acestui fapt, am considerat că o analiză aprofundată în acest sens este necesară. Așadar, având analiza activității pe Instagram a brandurilor de top, putem spune că ele arată și demonstrează tuturor cum ar trebui să arate o strategie de succes care funcționează”.

Infograficul prezintă atâtultimile statistici din lumeaInstagramului, cele mai bune practici cât și cele mai folosite tipuri de conținut. Mai mult, acest raport evidențiază pentru fiecare industrie: top 5 postări, de la care oricine poate învăța. Și pentru că nu există brand care nu aibă o armată de oameni în spate, raportul intră și în culisele echipelor care se ocupă de elaborarea strategiei și de implementarea ei.

„Întodeauna ne-am dorit să prezentăm activitatea de pe Instagram a celor mai mari branduri din lume, care sunt metricele lor și cum performează. Acum toate brandurile își pot compara cifrele cu cei mai buni din industria din care fac parte. Raportul se bazează pe cifre măsurate obiectiv, ceea ce este un punct bun de referință. Suntem foarte mândri de ce am realizat și nu ne vom opri aici” a spus Alexander Stoica-Marcu, Chief Exponential Officer la ProductLead.me.