Inspectorii vamali din București au confiscat parfumuri contrafăcute, dar și alte produse în valoare de aproximativ 20.000 euro

inspector vamal

În data de 08 octombrie 2022, inspectorii vamali din cadrul Biroului Echipe Mobile – Direcţia Regională Vamală Bucureşti au efectuat o acţiune de control în trafic ce a vizat combaterea traficului cu produse contrafăcute și de mărfuri nedeclarate la intrarea în comunitate.

Cu ocazia controlului vamal asupra călătorilor și a bunurilor aflate în două autocare de transport persoane care circulau pe relația Turcia – Romania, au fost descoperite şi reţinute în vederea confiscării 263 buc. parfumuri, 1.175 buc. articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și marochinărie, 4.980 buc. țigarete și 214 buc. diverse mărfuri, în valoare totală estimată de aproximativ 20.000 euro.

Bunurile în cauză, fără documente de proveniență, dintre care o parte susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuala și destinate comercializării ilicite, erau inscripţionate cu numele unor mărci de prestigiu – DIOR, GUESS, GUCCI, NIKE,  VERSACE, TOM FORD, PACO RABANNE, MOSCHINO, HUGO BOSS,  etc, iar țigaretele erau fără timbre fiscale.

Pentru bunurile reţinute urmează a se sesiza reprezentanţii titularilor de marcă în vederea expertizării bunurilor, precum și organele de cercetare penală în vederea luării măsurilor ce se impun.