Inspectoratul Scolar Judetean a impartit 171.000 masti

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a distribuit catre toate unitatile de invatamant preuniversitar, de stat si particulare, mastile necesare perioadei de pregatire a elevilor pentru sustinerea examenelor de evaluare nationala si bacalaureat.

Astfel, au fost predate reprezentantilor unitatilor scolare un numar de 171.000 de masti, dintre care 67.550 au ajuns in unitatile de invatamant din municipiul Iasi, iar 103.450 s-au distribuit catre scolile din judet. Incepand de maine, un numar de 7743 de elevi sunt asteptati sa se intoarca pe bancile scolilor din judet pentru a participa la activitati specifice de pregatire si consiliere.

Acestea se vor desfasura conform unui grafic de pregatire, cu intervale de lucru de maxim doua ore pentru clasa a VIII-a si de maxim trei ore pentru elevii de liceu, prin asigurarea pauzelor intermediare programate decalat, astfel incat elevii din grupe diferite sa nu interactioneze fizic.

Pentru scolarii care au probleme de sanatate sau au in familie persoane cu risc de imbolnavire, prezenta la scoala va fi optionala, iar decizia va apartine parintilor. in aceasta situatie, insa, pregatirea elevilor se va realiza, in continuare, in sistem online sau de invatare la distanta.

Va reamintim, in intervalul 2-12 iunie elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu profesional si postliceal pot reveni in unitatile de invatamant doar pentru doua saptamani. Se vor realiza in aceasta perioada exclusiv activitati de pregatire si consiliere pentru examenele nationale, prin respectarea tuturor normelor de igiena si a procedurilor specifice elaborate, de fiecare unitate scolara.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!