Inspectoratul de Poliţie Botosani, obligat să-i plătească despăgubiri unui tânăr după ce i-a fost anulat permisul de conducere

amenda-politie

Gafa de proportii a politistilor botosaneni care au anulat un permis de conducere obtinut perfect legal. Pentru ca nu au corectat eroarea nici atunci când li s-a atras atentia, pagubasul a dat în judecata politia si a avut câstig de cauza.
Acum, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Botosani a fost obligat de magistrati sa-i plateasca tânarului daune morale si materiale. Sentinta nu este definitiva si a fost atacata cu apel, dar sansele ca politistii sa reuseasca sa întoarca hotarârea în favoarea lor sunt aproape nule.

Povestea a început în februarie 2017, când O.B.G., pe atunci în vârsta de 17 ani si 10 luni, a luat autoturismul tatalui sau si a plecat cu masina sa-si viziteze iubita din Pomârla. Asta desi nu avea permis de conducere. În comuna Lozna el a fost prins de politistii de frontiera, acuzat de conducere fara permis si sanctionat penal.

Întrucât la data comiterii infractiunii tânarul era minor, Judecatoria Dorohoi a dispus masura educativa neprivativa de libertate a consemnarii la sfârsit de saptamâna pe o durata de 4 saptamâni. În iulie 2017, însa, adica înainte de pronuntarea sentintei, tânarul a reusit sa obtina permisul de conducere. Nu s-a bucurat, însa, prea mult de el pentru ca în martie 2018 a venit surpriza. Atunci, prin intermediul unei dispozitii, seful Serviciului Rutier Botosani a dispus anularea permisului, în baza unui articol din Codul Rutier.