Inspectoratele Școlare Județene așteaptă precizările legislative în baza cărora se va efectua transformarea acestor instituții în Direcții

Reprezentanții Inspectoratelor Școlare Județene din toată țară așteaptă precizările legislative în baza cărora se va efectua transformarea acestor instituții în direcții.

Precizările legislative elaborate în luna iunie a acestui an trebuiau să intre în vigoare începând de astăzi.

Inspectorul general al ISJ Iași, Luciana Antoci, a prcizat că, în continuare, instuția pe care o conduce va efectua inspecțiile școlare necesare, va verifica activitățile educaționale și va desfășura controale care privesc activitățile manageriale ale școlilor, liceelor și colegiilor:

Luciana Antoci: Încă nu avem legislația subsecventă care să ne permită să spunem că de astăzi ne transformăm în Direcții Județene. Până când vom primi clarificări de la Minister, funcționăm ca Inspectorate Școlare și avem în agendă activitățile clasice de inspecție școlară: de verificare a calității actului educațional, de control al activității manageriale și administrative din școlile din rețeaua județeană. Cu alte cuvinte, deocamdată suntem în formatul cu care ne-am obișnuit deja al atribuților Inspectorelor Școlare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *