Inspectia Judiciara s-a autosesizat in cazul judecatoarei care a solicitat la primul termen al accidentului mortal comis de Vlad Pascu, buletinul tanarului decedat in tragedie

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei de la Judecătoria Mangalia, care a preluat dosarul lui Vlad Pascu, tânărul acuzat că a lovit mortal doi tineri cu mașina la 2 Mai. Părinții victimelor l-au acuzat pe judecător că, la primul termen de judecată, a solicitat buletinul tânărului decedat în tragedie, neștiind că acesta a murit.

Reprezentanții Inspecției Judiciare au anunțat că au luat această măsură pentru a investiga aspecte legate de modul în care dosarele sunt gestionate înainte de ședințele de judecată, comportamentul judecătorului în timpul acestora, inclusiv comportamentul în ședința de judecată din 22 februarie 2024, și posibile conflicte de interese legate de acest dosar.

Judecătoarea de la Judecătoria Mangalia care se ocupă de dosarul lui Vlad Pascu este Ioana Ancuța Popoviciu. La primul termen de judecată, părinții victimelor au fost șocați de cererea judecătoarei și au declarat că ar putea solicita strămutarea procesului. Ei au fost nemulțumiți și de faptul că au fost programați să se prezinte la instanță la ora 9:30, dar procesul a fost amânat până la 12:30 din cauza unui alt termen al lui Vlad Pascu la Tribunalul Constanța, unde se decidea cererea lui de eliberare din arest preventiv. Părinții au considerat că ar fi trebuit să fie informați în prealabil despre această situație. De asemenea, au acuzat că judecătoarea a intrat în sala de judecată mestecând gumă.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în octombrie anul trecut, după ce în august 2023 a lovit cu mașina un grup de tineri care mergeau de la Vama Veche către 2 Mai, soldându-se cu moartea a doi dintre ei și rănirea altor trei. După accident, Pascu a fugit, fiind ulterior prins de poliție în Vama Veche. El a fost testat pozitiv pentru cinci substanțe interzise. Vlad Pascu se află în arest preventiv din august 2023, iar toate cererile sale de eliberare au fost respinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *