Insotitorii persoanelor cu dizabilitati, buni de plata!

Sharing is caring!

Angajatii Directiei pentru Protectia Copilului Iasi, buni de plata. Mii de insotitori ai persoanelor cu handicap sunt obligati sa returneze voucherele de vacanta.

In caz contrar, vor trebui sa restitutie contravaloarea tichetelor. Peste 8.000 de seturi de vouchere au ramas neutilizate, iar cei care trebuie sa le returneze provin, in mare parte, din mediul rural. Valoarea totala a voucherelor de vacanta nefolosite se ridica la peste 12 milioane de lei. Potrivit legislatiei in vigoare, salariatul are obligatia sa returneze tichetele neutililzate dupa ce acestea isi pierd valabilitatea. In caz contrar, va trebui sa plateasca aproape integral contravaloarea unui set, adica 1.450 de lei.

Cristina Popescu, inspector DGASPC Iasi: “La nivelul DGASPC Iasi au ramas 8.300 de vouchere nefolosite. Acestea urmeaza sa fie recuperate pina la sfarsitul lunii noiembrie, aceste vouchere s-au acordat anul trecut. In situatia in care angajatii nu le vor restitui, DGASPC va trebui sa sesizeze instanta, nu ne dorim sa se intample acest lucru.Toti angajatii care nu au reusit sa le foloseasca isi vor recupera acel impozit retinut in momentul in care au primit aceste voucere. Este vorba de 10 % din salariu“.

shares