Inregistrari socante in dosarul mortilor suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon

ATI este locul care face diferenta intre viata si moarte. Soarta pacientilor atarna de un fir de ata iar unde nu intervine divinitatea actioneaza priceperea medicilor care au misiunea de a-i scoate pe bolnavi din ghearele vietii. Cand nici „ingerii in halate albe” nu mai sunt de partea pacientului, atunci, acesta nu mai are nicio sansa.

Ce va prezentam in randurile de mai jos depaseste limita absurdului si a grotescului uman. 20 oameni au murit in mod suspect la Spitalul Sf. Pantelimon in decurs de 3 zile. Toti erau internati la ATI si le erau administrata noredrenalina.

Noradrenalina accelereaza ritmului cardiac la primele semnale de pericol, iar acest lucru determina cresterea cantitatii de sange care este pompat de inima. Efectul continua prin ingustarea vaselor de sange, ceea ce face ca tensiunea arteriala sa fie tot mai mare. Atunci cand viata iti este pusa in pericol, toate aceste pregatiri te ajuta sa depasesti greutatile prin faptul ca ai la dispozitie o rezerva mai mare de energie si forta.

Potrivit Ziarului Cetateanul, care a ascultat o inregistrare depusa la Parchet intre o asistenta de pe sectia de ATI si Camelia Stamatoiu, directorul de ingrijiri medicale la Spitalul Sf. Pantelimon, pacientilor le-a fost modificată cu intenție doza de noradrenalina care ii tinea in viata.

Asistentă: Atât de mulți pacienți, ca să eliberăm, ca să aducem UPU… unul dintre ei a decedat….

Directoarea Camelia Stamatoiu: Și 20 sunt de joi până duminică?

Asistentă: Până sâmbătă dimineața.

Directoare: Dar, la toți le-au făcut același lucru, cu Noradrenalina, le-a scăzut-o?

Asistentă: Ce v-am scris eu acolo, v-am redirecționat mesajele … în 6 patul 1, în 7 patul… la ăia la toți le-au modificat Nora (n.r. Noradrenalina).

Directoare: Și la alții le-a pus ser în loc de Nora?

Asistentă: La alții le-au pus ser fiziologic, în loc de Nora, da, exact.

Directoare: Dar, cine le făceau asta, medicul sau asistenta?

Asistentă: Medicul. Ne spunea dacă în foaie era trecut cu 20 sau cu 15 (n.r. Noradrenalina) și să meargă cu 1.

Intr-o declaratie a sefei ATI, Florina Pompilian despre acest caz, aceasta a precizat pentru Romania Libera ca „anul trecut, cam prin aceeași perioadă, a existat un număr maxim de decese – nouă într-o zi. Mai mare decât acum. Deci nu este prima dată. […] Un număr de decese de cinci sau de șase pe zi au mai fostAceste acuzații care au apărut în presă pentru mine nu sunt decât niște halucinații”.

Colegiul Medicilor din Bucuresti a transmis deja ca nu exista suspiciuni cu privire la vreo abatere de la protocoale.

Jurnaliștii de la Cetățeanul au contactat-o pe directoarea de îngrijiri medicale a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon“, Camelia Stamatoiu, cea care a sesizat procurorii DNA despre situația șocantă de la Secția ATI a spitalului si a confirmat autenticitatea discutiei.

AUDIO: Cetateanul.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *