Inovație și tehnologia viitorului în sistemele de recoltat prezentate la USV Iași

WhatsApp Image 2023-03-14 at 10.17.27

Studentii de la Universitatea Stiintele Vietii Iasi au avut parte de o intalnire interactiva cu unul dintre cei mai cunoscuti manageri ai Romaniei din domeniul utilajelor agricole. George Stanson  este business manager pentru o companie care produce tractoare si le-a explicat tinerilor de la USV Iasi care este importanta tehnologiei viitorului in dezvoltarea agriculturii.

George Stanson este unul din cei mai cunoscuți business manageri ai României, acesta coordonând de la București activitatea pentru România, Bulgaria, Croația și Serbia. Aflat intr-o vizita la Facultatea de Agricultura din cadrul USV Iasi, managerul le-a povestit studenților care sunt soluțiile moderne de eradicare a tasării solului și aspectele care țin de  tehnologia viitorului în sistemele de recoltat culturi multiple.

George Stanson, manager companie tractoare

„In momentul in care vine un tren in viata trebuie sa nu te dai jos la prima statie. Probabilitatea sa ai valore intrinseca este direct proportionala cu efortul pe care il depui. De formatie sunt zootehnist, dupa ce am absolvit, datorita faptului ca tatal meu a avut un vis sa mulg zece vaci de lapte motiv pentru ca am innotat Dunarea in 1986 si cand a murit ne-a lasat mie si fratelui meu vreo 350 de capete cu un credit pe care l-am platit in opt ani de zile incepand de la platforma de muls.”

De asemenea, studenții au aflat mai multe informatii legate de digitalizarea agriculturii.

George Stanson, manager companie tractoare

„In momentul in care ai 0.5% pierderi sau spartura intr-un tanc de grane furaje este un aspect. Daca produci pentru samanta acea spargere de un procent costa enorm de multi bani pentru ca un kilogram de samanta indiferent de ce cultura vorbiti este de 3-5 ori mai scump decat un kilogram de grane furajere.

USV Iași are parteneriate cu cele mai puternice companii private din industria agriculturii.