Înotătorul David Popovici, premiat de ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu: „E un elev care te face mândru că eşti român”

david

Ministrul Educaţiei l-a premiat pe înotătorul David Popovici, pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: ,,Este un moment emoţionant. David a obţinut un succes care ne face mândri pe toţi, ne face mândri pe cei care trebuie să susţinem şcoala românească şi sportul şcolar. David este un exemplu excepţional şi credibil, mult mai credibil decât poate fi orice ministru, pentru susţinerea sportului şcolar. Este un exemplu de performanţă. (…) Este un exemplu de determinare, de ambiţie, de voinţă, de iniţiativă şi de dăruire. (…) Nu se întâmplă în fiecare zi să ai în şcoala românească (…) un elev care să te facă atât de mândru că eşti român.“

Ministrul a precizat că va iniţia o modificare legislativă, care să corecteze o eroare în privinţa sportului şcolar. Mai exact, în prezent, Jocurile Olimpice nu sunt incluse în calendarul competiţiilor recunoscute de Ministerul Educaţiei. David Popovici a anunţat că, la debutul anului şcolar, le va vorbi elevilor, pentru a-i încuraja să aleagă sportul şi să facă performanţă.