Înotătorul David Popovici a decis să își continue studiile în România

david

Tânărul înotător David Popovici a decis să își continue studiile în România, deși a fost ofertat de universități Ivy league din Statele Unite ale Americii.

„De când s-a deschis sezonul de recrutări, am primit o grămadă de oferte de la foarte multe universități, și de la cele mai prestigioase din America. Am fost onorat. Numai că, după mult timp de gândire, am ajuns la concluzia că mi-e foarte bine aici”, a spus Popovici într-un interviu difuzat luni la Digi Fm.

Când s-a întors în România de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportivul a declarat că i-ar „plăcea foarte mult ca pentru generațiile următoare să poată fi îmbinat sportul cu școala mai mult, să fie ca un stil de viață și să avem cât mai multe baze sportive în școli, poate chiar în toate”.

Despre succesul său de la olimpiadă, el a spus că se datorează mai multor factori, printre care inițiativa părinților de a-l da la un club sportiv când era mic, susținerea școlii pe care o frecventează, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, talentul și norocul de a întâlni antrenorii potriviți. 

Întrebat cum ar vrea să înceapă școala din 13 septembrie, el a răspuns că mai întâi le recomandă tuturor să se vaccineze. „Eu m-am vaccinat și le recomand tuturor să se vaccineze. Sper să reușim să fim toți fizic, dar de altfel să fim și într-un mediu sigur, pentru că altfel ar trebui să recurgem iar la metoda online, care nu e tocmai plăcută, dar necesară”.

Sursa: Edupedu