Inmormantare cu scandal la Suceava. Preotul s-a întins pe jos în fața porții cimitirului pentru a bloca cortegiul funerar

Un preot ortodox din judeţul Suceava este cercetat penal, după ce, în cursul zilei de duminică, s-a întins la sol în faţa porţii unui cimitir pentru a împiedica o ceremonie de înhumare.

A fost înmormântare cu scandal și poliție într-o localitate din Suceava. Un preot ortodox s-a pus pe jos, în fața cortegiului funerar, în încercarea de a-i împiedica pe oameni să ajungă în cimitir cu dricul.

Mărul discordiei ar fi fost faptul că rudele decedatului, care era de confesiune ortodoxă, au organizat o ceremonie de înhumare pe rit penticostal. Întreaga poveste este acum în atenția autorităților și are iz penal.

Preotul paroh s-a întins pe jos, în fața cimitirului din Gura Solcii, în momentul în care cortegiul funerar a ajuns la poartă. În jurul lui s-au adunat toți cei care însoțeau dricul și a fost o învălmășeală în toată regula.

În scurt timp, spiritele s-au încins și rudele celui decedat s-au revoltat.

S-a stabilit că, în cursul a acestei zile, la cimitirul comun din localitatea Gura Solcii, unde sunt înhumaţi cetăţenii de toate confesiunile, urma să fie înmormântat un bărbat de confesiune ortodoxă, toate celelalte rude ale acestuia fiind de confesiune penticostală.

Anterior, rudele bărbatului au solicitat preotului paroh să permită slujba de înmormântare după rit penticostal şi au achitat taxele pentru locul de veci şi celelalte taxe specifice, preotul ortodox fiind de acord cu întreaga procesiune.

Cu toate acestea, în cursul acestei zile, când cortegiul funerar s-a pus în mişcare, preotul ortodox s-a alăturat şi el, iar, când s-a ajuns la poarta cimitirului, preotul ortodox s-a poziţionat intenţionat la sol pentru a nu permite dricului funerar accesul„, a declarat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Acesta menţionează că poliţiştii au intervenit gradual şi condescendent, mediind conflictul iscat şi reuşind îndepărtarea preotului care obstrucţiona accesul vehiculului mortuar.

Pe ultimul drum era condus un bărbat de confesiune ortodoxă, cu rude de religie penticostală. Familia omului s-ar fi înţeles cu preotul paroh pentru o ceremonie pe rit penticostal şi a plătit taxele necesare către biserică. Însă preotul ortodox s-ar fi răzgândit în ultima clipă și a încercat să oprească ceremonia în acest fel bizar.

Preotul care a generat scandalul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea exercitării libertăţii religioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *