Injunghiata si abandonata in masina. Agresorul a fugit la manastire

WhatsApp Image 2021-07-22 at 23.19.43

Incident șocant, seara trecută, în localitatea ieșeană Rediu. Un bărbat și-a înjunghiat de mai multe ori iubita, după care a fugit. Ajutaţi de câini de urmă, poliţiştii l-au găsit pe agresor după patru ore. Acesta ar fi încercat să se refugieze la o mănăstire din judetul Botosani. Victima este internata in stare grava la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.

O femeie din Iași a fost înjunghiată cu un cuțit și abandonată într-o mașină la marginea unui drum din satul Horlești. Concubinul ei în vârsta de 34 de ani a lăsat-o agonizând și s-a făcut nevăzut. Martorii au chemat de urgență salvatorii, care au găsit-o pe femeie într-o stare gravă.

Dr. Ovidiu Popa, Spitalul Sf. Spiridon Iași: „În cursul după amiezii de ieri, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă SMURD a fost solicitat să intervină la o persoană, victima unei agresiuni, de sex feminin, aproximativ 39 de ani pe raza localității Rediu, Horlești. Victima a fost găsită cu multiple plăgi înjunghiate, cele mai severe fiind la nivel abdominal, rană șoc hemoragic, a fost stabilizată și transportată de urgență la Spitalul Sf. Spiridon unde colegii de la serviciul de chirurgie au intrat cu ea în sală pentru a controla hemoragia. În momentul de față victima este stabilă, internată în secția de Terapie Intensivă și sperăm într-o evoluție favorabilă”.

Cum anchetatorii aveau indicii în legătură cu atacatorul femeii, au pornit în căutarea lui. Potrivit unor surse din anchetă, individul s-a dus inițial la un schit din județul Botoșani. Acolo, nu le-ar fi spus călugărilor ce a făcut. Câteva ore mai târziu, în miez de noapte, bărbatul a plecat de acolo și a fost prins la un filtru al poliției, în comuna Popricani, la 20 de kilometri de locul faptei.

Mihaela Apostol, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași: „Pe data de 22 iulie, în jurul orelor 19, în timp ce se afla pe raza comunei Rediu, județul Iași, într-un autoturism proprietate personală, suspectul în vârstă de 34 de ani i-a aplicat concubinei sale în vârstă de 39 de ani mai multe lovituri cu un cuțit în zona abdominală, toracică și a gâtului. În urma loviturilor aplicate, victima a suferit plagă înjunghiată abdominală penetrantă cu eviscerație, șoc hemoragic, plăgi infiltrate multiple și plagă sub mandibulară dreapta. Imediat după comiterea faptei, suspectul s-a deplasat la un schit de pe raza județului Botoșani în încercarea de a se sustrage urmăririi penale. Suspectul a fost depistat la intrarea în localitatea Popricani, într-un autoturism condus de o altă persoană care se deplasa dinspre Botoșani spre municipiul Iași. Întrucât suspectul este cunoscut cu antecedente psihiatrice a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola în vederea expertizării și pentru a se stabili dacă a avut discernământul păstrat la momentul comiterii faptei”.

Victima era iubita acestuia și are 4 copii dintr-o relație anterioară.Deocamdată nu se știe motivul pentru care femeia a fost înjunghiată.