INIMO readuce speranța la educație pentru copilașii defavorizați

Cel mai mare concert caritabil din Romania a reusit sa adune pe stadionul Emil Alexandrescu din Iasi zeci de mii de oameni. Acestia au venit sa-si asculte artistii preferati, insa banuti au ajuns la cei peste 10 mii de copii care se afla in grija părintelui Dan Damaschin. INIMO a reusit sa stranga fonduri doar pentru 5335 de copii, iar acum voluntarii incearca sa mai adune restul de banuti pentru ceilalti 4800 de copii.

Cei mai cunoscuti artisti de la noi din tara au facut senzatie pe scena INIMO amplasata pe stadionul din Copou. Banutii adunati din vanzarea biletelor de acces au ajuns sub forma de donatii la peste 10 mii de copilasi din judetul Iasi cu situatii financiare precare. Acum, acestia au o sansa la educatie. Au primit rechizite, imbracaminte si incaltaminte pentru a putea merge la scoala. Masinile incarcate cu daruri pleaca pe banda rulanta din asociatia Glasul Vietii.

Dan Damaschin – preot Asociatia Glasul Vietii:

Deci inca o masina pleaca astazi pe teren, o masina mica. Avem deja 5 masini mari plecate la Voinesti, Horlesti, Țibana și Popești. Vrem sa imbracam astazi vreo 1000 de copii si asta pentru ca timpul este foarte foarte scurt și am renuntat la pregatirea pachetelor aici pentru a incalta copiii cu ceea ce am pregatit si am facut caravane. Avem astazi trei caravane si vor fi echipe mari care merg in fiecare sat, acolo se aduna mamele si copiii sunt imbracati, probati, luati inca odata masurile ca toti sa mearga la scoala cum se cuvine. Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm ca pana pe 10 septembrie cand este ultima zi de vacanta, toti copiii sa fie imbracati.”

Pe langa cei 10 mii de copilasi pe care preotul Dan Damaschin isi doreste sa ii trimita la scoala, acum acesta lucreaza si pe santier pentru policlinica destinata oamenilor saraci care sunt bolnavi.

Dan Damaschin – preot Asociatia Glasul Vietii:

„Este un efort urias pentru ca in acelasi timp nu uitati se munceste si la santiere, se munceste si la policlinica, se munceste si la CDC, se munceste peste tot. Am inceput sa chem tabara pentru ca nu mai avem oameni, cei care sunt plecati la tabara de copii de la Sinaia. In clipa de fata lucrurile stau in felul urmator. Pachetele sunt gata. Avem ghetute noi. Haideti sa le vedeti. Ghete INIMO noi, avem vestute frumoase, ghiozdanele si ghiozdanul cu detergent, transport cum ne este noua obiceiul.”

Inca 4800 de suflete isi doresc sa mearga la scoala insa nu au posibilitati. Cei care isi doresc sa doneze o pot face accesand pagina asociatiei Glasul Vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *