Inimo, cel mai mare festival caritabil de la Iași

Dan Damaschin

„Ferestre către suflet”, la INIMO – dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul în bine!

Cel mai mare festival caritabil din acest an, se afla pe ultima suta de metri. Pregatirile sunt in toi, pe stadionul din Copou, acolo unde, timp de trei zile, iesenii sunt astepati sunt asteptati sa se distreze. Banii din taxa de intrare vor ajunge sub forma de donatii la peste 10 mii de copii sarmani care se pregatesc de scoala.

În acest weekend, Iașul va deveni tărâmul faptelor bune, iar mii de pelerini urbani sunt așteptați la Inimo, Festivalul Familiei. Nume sonore ale muzicii românești vor cânta pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou, iar banii strânși din taxa de intrare vor contribui la dezvoltarea și educația copiilor nevoiași. Mai precis, acesta devine sprijin pentru 10.228 copii, 138 de case și o policlinică socială. Conceptul aparține Asociației „Glasul Vieții”, al părintelui Dan Damaschin.

„Pregătirile merg la modul fantastic. Uitați-vă în jurul nostru, ditai construcția monumentală aici și pe stadion oamenii muncesc în toate zonele, încât vrem ca mâine la ora 1 când vor răsuna boxele de la această scenă să fie totul impecabil pentru spectatori, artiști, pentru toată lumea care vine să dea o mână de ajutor la proiectul INIMO,cel al faptelor bune.”, a spus Dan Damaschin – organizator Festival INIMO.

În același timp, reprezentantii echipei de fotbal iesene isi fac griji asupra calitatii gazonului după terminarea festivalului, insă organizatorii transmit că nu vor exista probleme.

„Există în spatele meu două TIR-uri cu ceea ce se numește portaflour, adică o suprafață care protejează gazonul și care atunci când se încheie festivalul, bine inteles ca va fi ridicat iar gazonul va fi la fel de frumos și practic. Să avem fotbal pentru el că în rest toată treaba este bună.”

Evenimentul caritabil este susținut de Primăria Municipiului Iași.

„Tot am cochetat cu intenția de a aduce la Iași altceva decât ce se întâmplă în țară. Să devenim din această perspectivă unici. Ceea ce să sppunem, Clujul face cu Untold-ul, alte orașe fac cu alte festivaluri de muzică. Noi am spus că facem un festival dedicat familiei, în care familiile de orice fel se pot întâlni și pot asculta muzica pe care o doresc.”, a spus Mihai Chirica.

În Copou este amplasată cea mai mare scenă din țară cu o suprafață totală 800 de metri pătrați. În cele trei zile de spectacol, cu aproximativ 12 ore pe zi de interpretare, vor urca pe scenă peste 200 de artiști, iar pe stadion, în tribune și în fața scenei sunt așteptați 90.000 de spectatori.