Ingrozitor! Femeie gasita sfasiata de caini in comuna Barnova

WhatsApp Image 2022-12-07 at 21.55.18

Incident socant in zona Visani din comuna Barnova. O femeie de 70 ani, disparuta de ieri a fost gasita astazi moarta intr-o plantatie de vita de vie. Corpul i-ar fi fost sfartecat de o haita de caini. Oamenii din Visani sustin ca se tem sa mearga prin sat din cauza cainilor.

„Stiu ca doamna avea grija de niste oi ale unui om care sta mai la deal si le plimba prin sat. Astazi cand era prin vie a fost atacata de niste caini fiind ucisa. De doi ani de cand locuiesc aici, avem probleme cu cainii fara stapan. Chiar noi, societatea civila am incercat sa ne implicam si am vorbit cu cei de la Iris Vet. Ei au fost deschisi si au vrut sa construiasca un padoc dar din pacate primaria nu a oferit ajutor, ba chiar, au blocat proiectul. Asa ca ei au facut in alt sat, in Poieni. Este foarte periculos, avem si poze si este periculos in toate zonele satului”, a spus un localnic.

Pe de alta parte, primarul din Barnova sustine ca incidentul nefericit ar fi avut loc pe un teren privat iar in privinta cainilor fara stapan acestia sunt hraniti de localnici.

„Din ce stiu eu, persoana respectiva locuieste la diferite familii, acum in ultima perioada la un cioban din Visani care este limita cu Iasul. Nu are familie, din ce stiu nu are buletin. Din ce stiu in fiecare seara bea, ori a adormit, ori i-a fost rau, ori a murit. Acolo chiar nu sunt caini in zona, ca au cunosc zonele. Acolo este un drum privat, a fostului IAS Bucium iar terenul este al altui privat care a dat terenul in arenda. Nu au mai fost probleme cu cainii in zona dar oamenii mai sunt nemultumiti ca le mai da de mancare si ii tine cu custi in fata portilor. A mai trimis politia informare, notificari si chiar si amenzi, sa nu le mai dea de mancare. Pe drumurile private, politistii nu patruleaza pe acolo. O vina are si ciobanul ca am inteles ca femeia a plecat pe zona Iasului si nu a mai venit. Trebuie sa se duca sa o caute. Cica mai bea si lasa oile sa vine singure acasa”, a spus primarul de la Barnova, Mihai Balan.

Trupul femeii a fost ridicat si transportat la Institutul de Medicină Legală Iași pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cauzei exacte a decesului.