Infractorii, cu ochii pe banii si pe bunurile noastre

Hot

Sub pretextul ca sunt- fie angajati ai Primariei si incaseaza impozitul sau ca fac deratizari – infractorii pot intra, cu permisiunea proprietarilor, in case. In acest mod fura bani sau bunuri.

Politistii ieseni sustin ca noul mod de jaf este  „prin imprietenire”. Infractorii actioneaza prin distragerea atentiei sau atribuirea unor calitati false, ei incercand sa ajunga in casele oamenilor, pentru a le sustrage banii sau bunurile de valoare.

Modurile de operare folosite de catre hotii de pe raza judetului Iasi este cel prin ademenire. Acestia actioneaza prin distragerea atentia ori prin atribuirea unor calitati false si incearca sa patrunda in locuintele oamenilor pentru a le sustrage bani sau bunuri de valoare. Acestia sunt politicosi si pretind a fi repezentantii unor autoritati publice, ori ale unor companii de apa, gaze si electricitate si fac parte din categoria persoanelor insistente si convingatoare.

Infractorii actioneaza in grup de doua sau mai multe persoane, unii distrag atentia victimei, in timp ce altii sustrag banii. Victimele acestui gen de infractori fac parte din categoria persoanelor in varsta, care sunt mai vulnerabile.

Pentru a nu deveni victime hotilor din locuinte, politistii recomanda cetatenilor sa nu permita acesul persoanelor necunoscute in locuinta si sa tina permanent usile inchise, chiar daca se afla la domiciliu. De asemenea, in momentul in care cineva suna la usa, acestia sunt sfatuiti sa verifice pe vizorul usii, iar daca decid sa deschida sa nu permita accesul presoanelor necunoscute in locuinta.

Politistii mai spun ca, desi hotii detin asupra lor legitimatii, acestea sunt false, scopul lor fiind unul precis: jaful.