Informare meteo de vânt şi ploaie, lapoviţă şi ninsoare la nivelul întregii ţări

lapovitaaaa

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de vânt şi ploaie, lapoviţă şi ninsoare la nivelul întregii ţări. Fenomenele meteo menționate sunt valabile de astăzi, ora 20.00, până sâmbătă la ora 10.00.

În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90…100 km/h spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte.