Infertilitatea, un fenomen tot mai complex în România

Sharing is caring!

Din ce în ce mai multe cupluri au probleme de infertilitate și încep astfel un lung drum pentru a-și îndeplini visul.Iar cauzele infertilității sunt multiple. Alcoolul si fumatul, viciile cele mai regasite in randul populatiei, fac parte din motivele pentru care un cuplu nu poate da nastere unui copil.

Infertilitatea cuplului este o problema foarte serioasa. As putea spune ca cea mai comuna cauza sunt reprezentate de tulburarile menstruale care pot sa apara indifferent de varsta dar ne referim la perioada genital maxima. Tumori uterine, fibron uterin care in patologia noastra si legat de fertilitate ocupa cam 23-25 la suta. Sunt o serie de boli autoimmune care duc la aparitia anticorpilor care nu permit aparitia unei evulatii normale.” a declarat Corneliac Vladimir, Medic Primar Ginecolog.

Medicii spun ca alcoolul, fumatul sau stresul este unul din factorii principali care impiedica conceperea unui copil.

“Stresul si conditiile de viata. Daca ai o viata dezordonata, iti pierzi timpul, fumezi si consume alcool, in cantitate mai mare, neglijezi in perioada in care esti genital activ, in jurul varstei de 30-35 ani, apare o imbatranire a spermatozoizilor care nu mai sunt eficienti si care nu reusesc sa duca la aparitia starii de gestatie. Factorii de mediu si viata pe care o duci, dezordonata sunt un stress fiziologic chimic datorita secretiilor hormonale anormale care nu permit.” a completat Corneliac Vladimir, Medic Primar Ginecolog.

Madalina , este una dintre femeile care se confrunta cu problema infertilitatiide 8 ani si care, incearca din rasputeri sa gaseasca solutii pentru a putea da nastere unui copil: “De 8 ani eu si sotul meu incercam sa avem un copil insa dupa mai multe investigatii facute doctorii ne-au sugerat sa mergem in mai multe vacante. Si am incercat sa aplicam si aceasta posibilitate dar fara niciun fel de rezultat. Abia acum, dupa 8 ani de incercari eu si sotul meu ne-am dus la Iasi si am facut investigatii mai amanuntite. Se pare ca si el si eu avem mici probleme. Doctorii ne-au dat doua posibilitati, fie facem o fertilizare in vitro fie mai asteptam.”

Potrivit statisticilor, aproximativ unul din șase cupluri se confruntă cu probleme în conceperea unui copil.Insa, față de acum 10-20 de ani, astăzi cuplurile din țara noastră sunt mult mai informate asupra procedurilor pe care le au la dispoziție pentru a reuși să aibă un copil. Tehnologia accesibilă astăzi le oferă mult mai multe șanse de a deveni părinți decât în trecut, iar numărul de medici specializați în medicină reproductivă este mai mare.

shares