Industria de mașini, afectată de Covid

Pandemia de Covid a afectat multe domenii de activitate. Printre acestea se afla si industria de masini. In judetul Iasi, vanzarile de autovehicule noi au scazut la jumatate, iar dealerii auto si marii producatori de autovehicule cauta solutii pentru a putea atrage clientii. Un segment aparte il reprezinta vehiculele pentru constructii care s-a mentinut in aceasta perioada.

Industria de masini si implicit vanzarea de masini noi a avut de suferit in perioada pandemica. Vanzarile au scazut la jumatate, iar acum dealerii auto si marii producatori cauta solutii eficiente pentru a se putea redresa.

Gabriel Onofrei, administrator showroom

„A fost o perioada atipica cu care nu am fost obisnuiti. Am incercat sa ne adaptam acestei perioade si sa venim cu servicii si vanzari adaptate. In general industria auto a fost afectata si bineinteles si partea de vanzari auto dar si partea de service.”

Desi pandemia a afectat vizibil piata de masini, segmentul vehiculelor pentru constructii s-a mentinut in aceasta perioada.

Andrei Gagea, director companie masini

„Vedem ca piata constructiilor asa cum a fost anul trecut in timpul pandemiei nu a avut de suferit foarte mult, dimpotriva s-a mentinut la un nivel foarte bun, sip e acest an vedem o crestere la nivelul intregii tari si in special in zona Moldovei, a vehiculelor de constructii, a pietei constructiilor.”

Statisticile realizate de Directia Judeteana de Statistica Iasi arata acelasi lucru. Piata auto de masini noi a scazut in Iasi.

Ciprian Iftimoaei, Director adjunct Directia Judeteana de Statistica Iasi.

„In judetul Iasi, in anul 2020, numarul de inmatriculari noi a scazut. In ceea ce priveste autovehiculele transportului pasagerilor , anul trecut numarul de masini inmatriculate a fost de 14.819, mai putine decat in 2019 cand s-a inregistrat un numar de 17.013 masini.”