Industria auto, printre domeniile cele mai afectate de criza provocată de războiul din Ucraina

277750643_126384256639780_2236214858129647043_n

Industria auto reprezintă unul dintre cele mai afectate segmente industriale de criza provocată odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, a spus ministrul Economiei, Florin Spătaru, după o vizită la uzina Dacia, unde a discutat cu angajații.

„Ministerul Economiei menține un dialog constant cu cei din conducerea Dacia Mioveni, dar am vrut să discut și cu salariații pentru că ştiu că atât criza sanitară, cât şi creșterea prețului energiei le-a afectat activitatea în aceeaşi măsură”, a scris ministrul pe Facebook.

„Avem în vedere mai multe soluții, dar pentru început luăm în calcul necesitatea prelungirii Kurzarbeit până la sfârșitul anului, o măsură care a funcționat în perioada stării de alertă şi care a acoperit 75% din salariile oamenilor de la bugetul de stat. Prioritatea este menținerea oamenilor pe posturi”, a continuat el.

„Dacia a fost unul dintre primii reprezentanți ai industriei care a participat în task-force-ul organizat de Ministerul Economiei ca urmare a izbucnirii războiului din Ucraina, implicit a impunerii de sancțiuni împotriva Rusiei”, a adăugat ministrul.